Покана за фестивал за 24 май в Лондон

Заповядайте на фестивал в центъра на Лондон, посветен на Деня на българската писменост, просвета и култура!

 

Какъв е този фестивал?

Фестивал означава празник, който представя постижения. Нашият фестивал представя български творци в Лондон и техни творби. Подготвили сме програма с участия на музиканти, писатели, актьори и танцьори; щандове с книги на български автори в превод на английски език, произведения от български творци в Лондон, стоки от България, както и дегустация на българска храна.

 

С какво нашият фестивал се различава от другите български събития в Лондон?

Нашият фестивал цели да свърже българите в Лондон с останалите лондончани и покаже нашия принос към богатството на британската столица. Затова доведете своите британски колеги, приятели и съседи.

Нашият фестивал се провежда на място, свързано с българите в Лондон – Голдън Скуеър с централния лондонски квартал Сохо, където миналата година група българи (известна като “групата (за) “Разходки из Лондон”) посади български рози като символ на приятелство с лондончани и постави табелка, че розите са дар за Лондон. Членове на българската група се грижат като доброволци за розите на площада. Елате, за да покажете българска следа в сърцето на Лондон на своите приятели и роднини.

Нашият фестивал се финансира (главно) от дарения на българи в Лондон (членове на групата за разходки). Ние показваме, че заедно можем по-лесно да участваме в живота на Лондон и да оставяме уникални следи в британската столица, които са важни за нашето самочувствие като нейни български жители. Нашата група е отворена за участници – включете се.

 

Кои са организаторите?

Лондонската българска асоциация (London Bulgarian Association) е основен организатор – това е формалното лице на групата за “Разходки из Лондон”.  Освен разходки, асоциацията организира срещи между българи в Лондон и други лондончани, организира посаждането на розите на Голдън Скуеър и представи в Лондонското кметство първото изследване на българи, живеещи в Лондон, направено от самите българи. Гласът на асоциацията е сайтът bulgariansinlondon.com, който разказва за британската култура, историята на Лондон и българите в Лондон.

Съорганизатори са Британско-българското общество (British Bulgarian Society), което е най-старата организация във Великобритания за връзки с България, Българският Сити Клуб (Bulgarian City Club) и компанията Wild Rose Events, която организира всяка година едноименния фестивал с участие на известни творци от България.

 

Как да участвате във фестивала?

1. Запазете си датата 19 май, неделя, от 13 до 17 часа - и поканете своите британски съседи, колеги и приятели.

2. Изпратете свои идеи за организации и институции в Лондон, които искате да бъдат поканени от организаторите на фестивала.

3. Станете спонсори на фестивала.

4. Направете дарение за фестивала:

LONDON BULGARIAN ASSOCIATION

Sort Code 20-12-26

Account No 33784770

 

Връзки с организаторите на фестивала

Телефон: 07588727385

Имейл: event@bulgariansinlondon.com

 

Не забравяйте датата - 19 май, неделя, 13 до 17 часа – и споделете с хора, които ще бъдат подходящи участници.

 

Прочете за нашите проекти:

Български дар за Лондон

Journey to Golden Square

 

 

 * * *
На нашия сайт Разходки из Лондон разказваме истории за Лондон, британската култура и българи във Великобритания с вълнуващи проекти. Текстовете от сайта ни ще идват до вас, ако следвате страницата ни във Фейсбук.
* * *
Този текст, както и останалите текстове на сайта, са защитени от авторското право. Ако искате да използвате текста и снимките, трябва да поискате разрешение за това. Пишете на нашият имейл. Ние вероятно ще ви дадем разрешение, при условие, че изпълнявате правилата за цитиране на източника и авторите, съгласно българското и международно право.
За ваше удобство използваме "бисквитки". За повече информация прочетете Правилата за лични данни и бисквитки.